jueves, 20 de noviembre de 2014

La dona de negre - The woman in Black, de Susan Hill.

La dona de negre

El passat divendres dia 7 de novembre, a les 22.30 hores, el Centre Bernat i Baldoví de Sueca va rebre la representació teatral de La dona de negre - The woman in Black - la coneguda novel•la de fantasmes escrita per Susan Hill i que, a posteriori, com passa amb moltes de les obres literàries d’èxit, va ser passada a pel•lícula pel prestigiós canal de televisió anglés BBC. Pocs mesos més tard, el director Stephen Mallatratt la va portar al teatre, amb una fantàstica acollida per part de la crítica i del públic.
Arthur Kipps (Claudi Ferrer ) és un anglés que ha mantingut un secret durant gran part de la seua vida. Ara, ja vell, ha decidit contar la història a uns quants familiars i coneguts. La seua voluntat li exigeix contar aquell terrible succés recreant l’ambient que ell mateix va viure de jove. Per fer açò possible, busca a John Morris (Emili Chaqués), un jove director d’escena que l’ajudarà i l’empentarà a fer realitat el seu desig.
En aquest cop, la posada en escena ve de la mà d’un director suecà, Pere Marco. La seua és una aposta austera i assenyada, cosa que ens enfronta amb les grans produccions teatrals i que dóna major força a la representació dels actors, obligant als espectadors a fer ús de la imaginació per no perdre detall del contingut a través dels diàlegs i la gestualitat. No veurem mai Crythin Gifford, el poble de la senyora Drablow, ni tampoc el tren, ni els cavalls... però no ens caldrà. L’ambient recreat en l’Anglaterra de principis del segle XX, més la dolcíssima actuació dels actors, ha deixat tot disposat perquè la nostra imaginació ens porte fins allí i a cada racó i situació que el duet protagonista ha sofert.

Com sempre els dic, podria contar-los més coses com, per exemple, el motiu del títol o la meua opinió – tot i que ja dibuixada lleument a través de les meues paraules-, malauradament açò els faria enfrontar-se a la representació amb més informació de la que m’agrada tindre a mi. Des de la meua finestra els convide a anar – la representació és gratuïta- i gaudir d’una adaptació completament suecana. Podran veure novament a La dona de negre en els festivals de teatre de Benetússer, Torrent i, sobretot, al Concurs de Teatre “Vila de Mislata” que enguany arriba a la seua trenta-dosena edició.  


Vicent Sapinya Martí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario