miércoles, 4 de septiembre de 2013

Apunts per a una història de Sueca, per J. Antoni Carrasquer Artal.

Apunts per a una història de Sueca, per J. Antoni Carrasquer Artal. 


Per pura casualitat cau a les meues mans aquesta obra del bibliotecari de Sueca, J. Antoni Carrasquer. En un principi m'atrau la idea de llegir sobre el poble una altra vegada i el compre.

El llibre té la seua cosa perquè no és un llibre exhaustiu que busca una profunditat en les matèries que va tocant: música, política, arquitectura... més aviat és, com ja diu el títol, uns apunts bàsics i necessaris per a tot aquell que vol aproximar-se a la cultura suecana.

He de dir que és un llibre excel·lent per a mostrar a tot aquell suecà o dels pobles dels voltants com s'ha conformat el seu poble, ja que parla sobre de coses molt bàsiques que tothom deuria de saber, si és que té un mínim d'interés.
La pròpia subjectivitat del futur lector dóna a l'obra un aspecte únic, doncs com he dit són xicotetes dades sobre els aspectes que va parlant, llavors el lector trobarà a faltar una investigació més a fons en temes que li són propers i, en canvi, li'n sobraran en altres que no li semblen interessants.

Sembla que Carrasquer fera l'obra pensant en un lector curiós al qual deixar-li damunt la taula una invitació en forma de dades sucoses d'on xuclar per extraure nova informació en un futur.

Fàcil i ràpida de llegir, l'obra que ens deixa Carrasquer era, sens dubte, necessària per a la nostra cultura popular. La llavor de la curiositat ha estat plantada, ara caldrà que altres, o el mateix Carrasquer, la reguen.

Per Vicent Sapinya i Martí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario